Nikola Tesla Josip Rudjer Boskovic Dragutin Gorjanovic Kramberger Vladimir Prelog Ivan Supek Andrija Mohorovicic

FAQ - Često postavljana pitanja

Kako dobiti korisničke podatke (korisničko ime i zaporku)?
Za korisničke podatke obratite se administratoru na admin@tkojetko.irb.hr
Kako promijeniti podatke navedene u bazi?
Potrebno je zatražiti korisničko ime i zaporku od adminstratora. S dobivenim podacima treba se ulogirati u bazu (na naslovnici postoji link za autorizaciju korisnika), te izvršiti sve željene promjene.
Imam uneseno u CROSBI desetak radova, a na listi aktivnih znanstvenika samo su dva rada pridružena uz moj matični broj (ili me uopće nema na listi)!
Znanstvenicima su programski (automatski) pridruženi samo oni radovi koje je bilo moguće nedvosmisleno pridružiti pojedinom znanstveniku, a prema podacima upisanim u polje Autori. Radove nismo mogli pridružiti ako postoje dva ili više znanstvenika s istim imenom i prezimenom, kada je ime autora skraćeno na inicijal, kada autor ima srednje ime (inicijal), kada ima dvostruko prezime, kada postoji neslaganje u navodenju autora na radu i onoga u podacima MZOS, te kada je autor pogrešno unesen. Ukoliko postoji razlika izmedu Vašeg broja radova koje nalazite modulom Pretraživanje, od broja radova koji nalazite u Pregledavanju/Aktivni znanstvenici, znači da dio radova nije pridružen Vašem matičnom broju. U tom slučaju molimo da ih pridružite sami.
Htjela(htio) bih na svoju osobnu Web stranicu staviti poveznicu na svoju ažurnu bibliografiju radova iz CROSBIja. Kako to mogu učiniti?
Jednostavno. Koritistite u poveznici slijedeću sintaksu:
http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=184605
gdje je 184605 Vaš matični broj znanstvenika.
Htjela(htio) bih na Web stranicu naše ustanove staviti poveznicu na cjelovitu bibliografiju radova iz CROSBIja ustanove. Kako to mogu učiniti?
Jednostavno. Koritistite u poveznici slijedeću sintaksu:
http://bib.irb.hr/lista-radova?sif_ust=54
http://bib.irb.hr/lista-radova?sif_ust=54&period=2002 (za period 2002-nadalje)
http://bib.irb.hr/lista-radova?sif_ust=54&period=1996 (za period 1996-2002)
gdje je 54 šifra ustanove.
Mogu li pretražiti istovremeno po nekoliko brojeva projekata i dobiti zajedničku listu radova?
Da. Na dnu stranice "Pregledi" nalazi se polje za pretraživanje po broju projekta. "Skrivena" osobina tog polja je da u kućicu možete nanizati nekoliko brojeva projekta, razdvojenih s zarezom i dobiti traženi rezultat.
Copyright © 2006-2009 Knjižnica IRB, CARNet i MZOŠ